Polseres amunt!

Deixar enrere l’escola de primària i incorporar-se a les dinàmiques de la ESO no sempre és un canvi fàcil i a l’Escola Arrels aquest curs hem dut a terme un projecte per fer més fàcil aquest procés d’adaptació als alumnes que comencen la secundària.
Partint de la sèrie televisiva Polseres vermelles, un bon exemple de producte televisiu que harmonitza qualitat, entreteniment i alhora formació en valors, hem treballat la superació personal i la cohesió de grup, entre altres.
En la fase inicial del projecte, ens vam plantejar situacions del nostre dia a dia en les quals haguéssim hagut d’afrontar una adversitat i l’haguéssim superat amb èxit. En la sèrie es presenten adversitats tan dures com les malalties, però sense perdre de vista que els protagonistes són nois i noies amb ganes de tenir amics, de viure noves experiències, d’estimar…
Més endavant, vam gaudir i ens vam emocionar mirant els cinc primers capítols de la sèrie i en comentàvem aspectes relacionats amb diverses àrees: el guió cinematogràfic a llengua, temes mèdics a ciències, el treball en equip i l’autoconeixement a emprenedoria, l’edició de vídeos a tecnologia, el llenguatge cinematogràfic a visual i plàstica, la banda sonora a música….
La culminació del projecte ha estat la realització d’un curtmetratge en el qual els alumnes han plasmat, amb el llenguatge propi de les arts audiovisuals, una història de superació personal, inspirada en les històries i vivències que s’expliquen a la sèrie Polseres Vermelles.
En primer lloc, l’alumnat ha participat en sessions centrades en el coneixement de diverses eines d’edició digital per tal de tenir destresa a l’hora de produir els seus films. També han conegut i estudiat, a través de diversos exemples, els recursos propis dels curtmetratges, centrats en la comunicació de les idees de forma directa i àgil.
Finalment, els diversos grups han presentat i defensat els seus treballs davant del grup classe amb uns resultats força originals i engrescadors.
La valoració del projecte ha estat molt positiva i ha permès que l’alumnat comencés el curs compartint experiències amb els companys, formant nous grups de treball i sentint-se optimistes a l’hora d’afrontar els nous reptes que els planteja aquesta nova etapa.