FIRA DE LA SOLIDARITAT A PRIMÀRIA

Cada any l’Escola  organitza una fira solidària, oberta a tothom, amb l’objectiu de potenciar el valor de la solidaritat i de fer present la realitat dels més necessitats.

Una part dels diners, com ja és habitual, es destina a col·laborar en un projecte per al 3r món gestionat per la Companyia de Maria (FISC). 

Una segona part es destinar a un projecte educatiu d’una escola gestionat per Mans Unides.

I  una tercera part de la recaptació es dona al Banc d’Aliments de Solsona.

PROJECTE “CONEIX, COMPARTEIX I ESTIMA” A SECUNDÀRIA

A la nostra escola no es concep la formació de l’alumnat sense l’educació en valors. La formació íntegra de les persones passa per un correcte creixement moral, emocional i social.

Donem especial importància al respecte i la tolerància entre les persones i pretenem fomentar un alumnat actiu dins el moviment social, cultural i empresarial de la nostra ciutat i comarca. Aquests valors es poden resumir en el que nosaltres definim com a Actitud Arrels.

En tractar-se d’un projecte d’escola, hi participaran tots els professors que realitzen classe a 1r, 2n i principalment 3r d’ESO.

Els dies de realització del projecte, l’alumnat tindrà un horari especial on cada hora tindrà la seva activitat: recerca, preparació visites, etc…

La idea del projecte és principalment que l’alumnat  conegui les diferents entitats d’àmbit social que actuen al nostre entorn, comparteixi amb elles diferents activitats i estimi la tasca que realitzen. S’interessi també per a ser partícips d’aquestes entitats en un futur.

 

Objectius curriculars:

  • El coneixement del funcionament de les diferents entitats socials del municipi. Coneixement de la seva organització interna, tasques que realitzen, com es financen…  (Conèixer)
  • El coneixement de persones usuàries i treballadores de les diferents entitats per tal de poder compartir experiències amb elles (Compartir).
  • Valorar la tasca social de professionals i voluntaris.

 

Objectius d’emprenedoria:

  • Desenvolupar actituds de cooperació i solidaritat amb persones i col·lectius que es troben en situacions desfavorides.
  • Practicar normes cíviques a través de la participació en activitats socials de l’entorn proper.
  • Sentir-se part d’un col·lectiu social i estimar-lo. No descartar la possibilitat de ser-ne una part en un futur proper. (Estimar)

LA MARATÓ DE TV3

CAMPANYES SOLIDARIES


300
Alumnes apuntats
10
Professors
150
Exàmens presentats
150
Títols entregats

L'equip de Som Solidaris

anna_casafont

Anna Casafont

DEPARTAMENT DE MATEMÀTIQUES I EMPRESA
PATRI MOYA (SUPORT PRIMÀRIA)

PATRI MOYA

SUPORT PRIMÀRIA
MERCÈ BADIA (ESP. ANGLÈS)

MERCÈ BADIA

ESP. ANGLÈS
GEMMA SALA (2n)

Gemma Sala

2n
RAQUEL AUGUETS (ESP. MÚSICA)

Raquel Auguets

Esp. Música
NADINE CASTILLO (SIEI)

Nadine Castillo

SIEI
MONTSE ESTER (2N)

Montse Ester

2n
MONTSE CODINA (5È)

Montse Codina