Les tecnologies de la informació i la comunicació han canviat la manera com cerquem informació, treballem, ens comuniquem, ens relacionem i com gaudim de l’oci. Per aquest motiu, a l’Escola Arrels volem mantenir-nos al dia en l’ús de les TIC com a recurs docent i com a mètode d’aprenentatge.

Algunes de les accions realitzades en aquest sentit:

Ús de llibres en format digital

Utilizem recursos digitals com a material docent. Actualment a l’ESO fem servir els llibres digitals de Santillana a través de la plataforma ClickEdu.

 

Pla EduCat 1×1

El curs 2010/11 el Departament d’Ensenyament va posar en marxa el pla eduCAT1x1 on cada alumne de l’escola utilitzaria un ordinador personal com a recurs docent. A l’Escola hi vàrem participar des del primer any.

 

Ús de Google Apps for Education

Utilitzem el conjunt d’eines de productivitat ofimàtica Google Workspaces integrat en el nostre domini escolaarrels.com. Cada alumne té un compte gratuït il·limitat mentre és a l’escola.

 

Entorns virtuals d’aprenentatge

Disposem d’un entorn virtual d’aprenentatge Moodle per a certes matèries, on el professor té disponibles recursos més flexibles.

 

Xarxes

Tota la xarxa informàtica és mantinguda i gestionada pel personal docent de l’Escola. Utilitzem tecnologia de l’empresa Cisco per a tots els elements de commutació, i Unifi com a punts d’accés sense fils. Disposem d’una connexió amb fibra òptica per a la connexió a Internet, pfSense amb una màquina dedicada com a balancejador de càrrega del tràfic, tallafocs i filtre de continguts.

 

Servidors propis

A l’Escola mantenim diversos servidors propis, preferentment amb sistemes operatius lliures (FreeBSD, Ubuntu, entre d’altres). Dos servidors de virtualització en un cluster Proxmox perquè els alumnes i professors que ho necessitin puguin crear màquines virtuals. També sóm acadèmia AWS Academy per poder tenir laboratori de virtualització en el núvol.

 

 

Altres:

  • Participació en el concurs de programació HP CodeWars: una competició de programació per a alumnes de postobligatoris, que es realitza simultàniament en diferents seus mundials.
  • Participació en el concurs des les olimpíades de formació professional CatSkills en diferents especialitats.

L'equip d'Aprenentatge i Tecnologia

GL

Manuel Gil

Especialista en enginyeria elèctrica
CM

Carles Martínez

Departament de tecnologia
Jordi Segura

Jordi Segura

Tecnologia i Informàtica
josep-garriga

Josep Garriga

Coordinador del cicle de Sistemes microinformàtics. Especialista en sistemes i xarxes
gerardfarras

Gerard Farràs

Direcció de l'Escola. Especialista en sistemes i seguretat